И как Душата ми ридае
и иска свойта яснота,
но не тъй лесно се дава
тази тъй желана пълнота...
Какво е тя - тази Душа,
щом нивга не можеш я опозна?
И какво желае - дали самата тя
го истински знае?
И всяка Душа, родена на таз звезда Земя,
има мисия свещена -
живеейки, общо взето, в самота -
да подреди скрития пъзел тя.
Но лесна ли е таз игра на жмичка -
отговор не дават в никоя книжка,
и уморен, и отегчен отива си човекът
от загубена с миражи-дракони битка.
© Есфир Асфар Всички права запазени