Кажи ми, що желаеш, Душо моя?
Кажи, с какво да те даря?
Ако искаш, мога от небето звезда да ти сваля!
Ако искаш, мога в скъпи дрехи да те наглася?
Или с отбрани манджи да те нагостя?
Но ти стоиш във уплàх свита.
Съвсем за друго искаш да ме питаш.
Щом за всеки има Ангел-Хранител,
защо за всеки няма шанс?
Толкова ли, пък, сме зли и лоши,
че справедливостта не иска да живее с нас?
Какво ли да ти кажа, Душо моя?!
Само този свят имаме! Само тоя!
© Маргарита Ангелова Всички права запазени