Януари е вечното ново начало,
топлина в опаковка от студ.
Свети в него надеждата в бяло,
вярата ни във светлия път.
Февруари, когото пристигне
вече виждаме, няма промяна.
От това вечно малко сме тъжни,
но това е, то друго и няма!
С Март поне идват топлите дни,
е, типично по женски, с валежи,
но ледът все пак си топи
и поникват с цветята надежди.
От Април не очакваме чудо,
просто Слънце да има се радваме
и летят, летят пеперуди,
пълно е със пролетни дарове.
С Май е ясно, че почва очакване
за лазура на топли вълни.
Лято идва, търпение нямаме,
и сънуваме морски мечти.
Ето идва и Юни усмихнат
и зове ни планински курорт,
но парите дали пък ще стигнат
и за него, и за плажен комфорт...
Юли е и в небето-жарава
няма спомен от облак дори.
Въздухът гори като лава
и са класически... бирени дни...
С Август вече нещата са ясни -
Последен шанс за лятна почивка!
Часовете му са горещи и страстни,
биричката студена е пивка...
И Септември полека довлача
телесата си с вятър и хлад.
Гарван мъдро в небето ни грачи,
есента идва в нашия свят...
После следва Октомври дъждовен
и мъглите му омагьосват реала.
Слънцето грее повече в спомен
и очакваме халата бяла...
Със Ноември и зимата тежка
е при нас със онази тъга,
във която над поредната чашка
размишляваме над свойта съдба.
Е, накрая Декември царува,
в царството си от сняг и от лед,
но годината нова вече всеки сънува
с Вяра, Надежда за ново начало напред!...
07.11.2023./13.11.2023.
© Георги Каменов Всички права запазени
Честита, Благодатна и Щастлива да е!