Две рози
Две красиви мили момичета,
греят усмивките на техните лица.
Две сестри, на пролетта кокичета,
две красиви рози на майката земя!
Те пеят сега, закърмени с песента,
продължават по примера на рода.
Песни народни те изпълняват от душа,
излезли от народа и остават в сърца!
Пеят и танцуват хванали се за ръка,
на хора' български, приглася им гайдата.
Облечени в народна носия от някога,
славят българщината, стоплят сърца!
© Валентин Миленов Всички права запазени