Защо в небето облаци плуват?
Защо в морето риби пътуват?
Защо край луната звезди танцуват?
Защо има слънце през деня?
Защо има луна през нощта?
Дървото със своите листа,
полянката с безбройните цветя?
Своя половинка има всеки,
за да са заедно те навеки!
Само аз съм сама,
изгубена в нощта,
от болка пропита
и мъка всеки час ме връхлита!
Измръзнало клонче в студа,
самотна локва в дъжда,
изгоряла жарава в пепелта!
© Александра Всички права запазени