Къщичките са ми малки,
ала дворът е голям
с обичните си разпалки
и гори от бук и чам!
Слънце буди радост дивна,
пъди сутрешен сумрак!
Места буйна и приливна
бърза към Егея пак!
Беслен, Сютка до Велийца,
до най-новия заслон,
от Сърница до Белица
това е дворът ми...! Поклон!
С върховете си-плеяда-
пред мен са Рила и Пирин-
пъстроцветната ограда
на дворът ми любим!
© Исмаил Али Всички права запазени