Не дяволът напада
и измъчва душата ти.
А лошите мисли,
поредени от лоши чувства.
Които извират от обратното
на сърцето, което мисли,
че е само и неразбрано.
Необичано, и право на избор няма.
Забрави клюката, злобата.
Неудовлетворението.
Избягването и отричането.
Не дискриминирай. Прегърни.
Върни се от страната на сърцето.
С усмивка другото победи.
Изправи се и само така се бори.
© Надежда Боянова Всички права запазени