14.08.2024 г., 10:07 ч.

Дяволът в мен 

  Поезия » Философска
126 2 3

Дяволът  в мен е сложен,

многопластов герой.

Аз без него бих бил

невъзможен,

а без мене пък-той !

 

Помня, когато ми даде

ябълка златна ,една .

Оттогава вървим все заедно,

ръка за ръка.

 

Дяволът с мен си играе

игрички от ранни зори.

И не ме оставя на мира

и в съня ми дори.

 

Всичко за мен той знае..

Къде, с кого и кога ?!

Дяволът съдбата ми вае,

от нине- до края на света .

 

 

© Живко Делчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??