15.09.2010 г., 10:07 ч.

Дъжд 

  Поезия » Друга
796 0 5

 

ДЪЖД

 

 

Студено ми стана,

вече две денонощия непрестанно вали,

сякаш в небето е отворена рана,

та се сипят и едри, и дребни сълзи.

Няма облаци да го превържат,

няма луна да го утеши,

гръм и мълнии непрестанно го стържат

и от това го боли и вали.

Глухо, провлачено, като за изпроводяк,

остава гарвани да заграчат

и дъждът да премине във сняг.

С думи ли да го утешавам?

По стъклата се стичат вече.

Ако дъждът така продължава –

ще е за трета поредна вечер.

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??