10.10.2024 г., 15:08 ч.

Дъжд над Варна 

  Поезия
109 4 5

ДЪЖД НАД ВАРНА

 

Барче. Двеста „Johnie Walker“.

Кротък есенен живот.

Подир хита на Джо Кокър –

Веселин Маринов. Пот.

 

Три девойки на барплота.

Сок от киви. Сладолед.

То – егати оборота! –

с моето уиски с лед.

 

Щеки. И билярдна маса.

Травестит със топки две.

След горчивото на фаса –

сетне скука. С векове.

 

Сервитьорчето – кахърно.

За бакшиша – нито грош.

И уискито четвърто.

Подир него: – Лека нощ!

 

Небосводът – чер и мокър.

Слънце – в някой друг живот.

Дъжд над Варна – „Johnie Walker“.

Веселин Маринов. Пот.

 

9 октомврий 2024 г.

гр. Варна, 11, 45 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??