Вали над тънките стрехи,
разстила светло одеяло,
ръми, не спира,
звънят дъждовните камбани,
а пролетта с тънки пръсти
разгръща клони и листа.
Вали. Не спира.
И плаче Бог.
И се усмихва.
Едно дете сълзите пие.
Мая Тинчева.
© Мая Тинчева Всички права запазени