Понеже не е кървав Бог,
понеже Бог е само милост,
не взел на Юда грешния живот
и вместо прошка, дал му лудост.
От сребърниците пирони не излял,
не го изправил разпнат върху кръста,
но с милост Той изпълнен цял
за благослов не вдигнал пръсти.
Оставил го въжето да си сложи сам,
от грешната си съвест гонен.
И милост ли е туй – не знам –
смокинята предложила му клони.
Предателството за да си плати,
избрал му Бог съдба такава…
Смокинята наказал е да не цъфти,
но я помилвал – плод да дава!
© Милена Всички права запазени