7.08.2024 г., 6:30 ч.  

Един Човек от друга страна 

  Поезия » Философска, Гражданска
131 0 0

 Един Човек от друга страна

 

В нашата България има крепост една,

крепост българска, на българщината!

Тя пази буквите наши от някога,

запазила е  и за българите историята!

 

Един Човек, не българин, създаде това,

арменец – обикновен човек с добра душа!

Той разказва на мойте българи с дела,

нашата история показва той на света!

 

Живее той в нашата родна мила страна,

усетил я, обикнал я и останал тук сега!

Корените ѝ докоснал той със своите сетива

и поникнали в земята българска заедно така

.

 

Той азбуката българска прославя сега,

в дни трудни, нерадостни дни тежки!

Извисява се заедно с на българите духà,

от Бог е изпратен в тегобите ни човешки!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??