ЕДИН ПЕЧАЛЕН ИДИОТ
... не много умен, не и много прост,
без бялото букетче зимни рози,
във Фейса всяка заран съм ви гост
с нелепите си стихове и прози,
от мен светът направо пропищя,
и с възгласите: – Да живей Поета! –
дори на село – в крайните къщя,
заради мен прекараха си NET-а,
във чудо се видяха с мене в МОН,
та, влязох и в учебните програми,
страхувам се да включа тринитрон! –
особено във време за реклами,
и мама даже снощи ме призна:
– Ти, – вика, – напоследък се побърка! –
и за светец, огрян от светлина,
канонизира ме Светата църква,
а аз записвам своя тъп живот,
простете ми? – ако това ви дразни.
Поет ли? Не. Печален идиот,
за който просто всеки ден е празник.
18 декемврий 2015 г.
гр. Варна, 12, 20 ч.
© Валери Станков Всички права запазени