Момиче от корица на списание,
отчаяна съпруга, шеф на фирма...
Преминах всичките ти изпитания,
Животе, и отново ще ме има!
Загубих първата си обич на тринадесет,
на двадесет разбих едно сърце,
на тридесет се радвам на детето си
и чудя се: Дали да имам две?
Обичам да творя с една мастилница
от времето на моя дядо Гено.
Да ровя из долапите със книгите,
макар че днес това не е модерно!
"Особена си!" - казват често другите
и ме оглеждат с някакво презрение.
"Така е!" - отговарям най-смирено аз.
Отдавна в тях не търся одобрение!
Оказа се, че имам куп пороци,
че да си хубава е недостатък...
Ако си умна, будиш страх у хората,
ако си глупава, минаваш за отпадък!
И дълги нощи лутах се незнаеща
къде е моят път и мойта истина.
Но днес по-сигурна съм и от всякога,
че искам все така да съм ЕДИНСТВЕНА!!
© Ралица Всички права запазени