Не пиша романи,
не съм по езоповски смела
Не критикувам разплисквайки драми
и не моля за помощ дарена
Не ми е до дребни човеци
и не нищя клюкарски съдби.
Не бягам от злободневни проблеми
Рани не крия когато боли
Не сричам постни поеми
Тост не вдигам с холивудски звезди.
Не бия словесни камбани
и страдам за светли души
.
Но да, не съм съвършена
греша като всеки човек.
изучавам живота по детски пленена
с всяка крачка по пътя пред мен
Личността на човека е мимолетна
не ѝ е даден срок до безкрай
обвързана с една цяла планета
докога ще се чуди...,
че в единството, е постижимият рай
© Валя Сотирова Всички права запазени