Вървях забързана към аптеката ,
замислена за мои си неща ,
и тогава по пътеката ,
ме спря една жена .
Извинявай чедо! Да те питам .
Да имаш някакви пари ?
Отново шарлатанка си помислих .
А жената плахо продължи .
20 стотинки ще ми трябват
че много ми е зле ,
аналгин исках да си купя ,
но отново вдигнали го те.
Мога ли да Ви помогна с нещо?
Ако мога ми кажете?
Вода да ви купя ?
Или да помогна да се приберете?
Няма как моето момиче ,
краката много ме болят .
Като се прибера аналгин ще пия,
и поне ще спрът така да ми тежът .
Хайде жива и здрава,
от сърце мерси
и докато си млада чедо,
здравето си ти пази .
© Виктория Петрова Всички права запазени