Ще минат векове с години
и много този свят ще порасте.
В просторите небесносини
ще се роди тогаз едно дете.
Това дете ще бъде гений
и то ще бъде новия Исус.
И ще се казва то Евгений -
ще знае всички псалми наизуст.
Предател няма да е Юда
и няма да копаят божи гроб.
Мария - майка за почуда,
а Йосиф ще е само неин роб.
Ще липсва тайната вечеря.
Апостолите ще са на гурбет.
И сам Исус ще си вечеря
на масата по божия обет.
Светът тогава ще е чудо.
Един-единствен ще е този Бог.
Ще вярват всички във него лудо
и ще живеят братски - без порок.
© Никола Апостолов Всички права запазени
Благодаря,Василке! Радвам се, че хареса хипотезата ми!
Благодаря, Водичке!Хубаво е човек да си помечтае понякога, макар и с хипотеза!
Благодаря,Белла!Твойто хрумване е интересно и ме развесели!
Благодаря за оценката!!!