Еднакви
Светът е място за всички нас,
какъвто и да си, където и да си,
и всеки има правото на глас,
какъвто съм аз, такъв си и ти.
Светът ни дава право да живеем,
наследници да имаме, живот да дарим,
и белият флаг в сърцата да развеем
и заедно ние напредък да градим.
Нашите деца са нашата опора
и те след нас ще имат пак деца,
ще градят те плочките на двора,
които ний положихме, а те след това.
И така ще бъде - всяко поколение,
какъвто и да си, където и да си,
но имам си аз собствено мнение,
че какъвто съм аз, такъв си и ти.