Едно листенце само ми е нужно
от красотата твоя да докосна
и мигом ще почувствам теменужно
уханието ти в тревата росна.
От красотата твоя да докосна
живота в утрото на пролет ясна
е синята магия светлоносна
изпълваща с надеждата прекрасна.
Живота в утрото на пролет ясна
със първите лъчи е благодат
и с песента на птичка сладкогласна
е по- чудесен всеки пъстър цвят.
Със първите лъчи е благодат
щом всичко с тебе се събужда дружно.
Добър ще е денят и този свят...
Едно листенце само ми е нужно.
© Асенчо Грудев Всички права запазени