Защо щъркелът цвъка
върху домовете на врабчетата!?
Дали защото е на върха... или
предвестник е на пролетта.
И защо врабчетата мълчат?
Защо на щъркела селями правят!?
Дали за своя дом те се страхуват...
Или те вече отдавна не съществуват.
Чакат с тиха съвест есента да дойде. ..
и щърко вече да отлети, но накъде?
Май времето се промени... зима няма,
и едва ли нещо ...ще се промени.
© Ангел Всички права запазени