Рива–рочито му е високо,
нейното пък ниско...
Между тях роди се вятър
и грухарчето им отлетя.
Да го стигнат не можаха –
нямаха дори криле.
Не им остана нищо друго–
изпушиха лулата на мира...
Мирът на примирение прилича
и има вкус на изветряло вино...
*Рива–рочи – кръвно налягане.
© Мариана Иванова Всички права запазени