/ За мене тия малки басни,
написани са доста свястно -
поезия от кръв и плът...
Защо на сянка да стоят?!/
1 За държавата
Не от капризи,
не за слава,
създават хората
държава...
И не в интриги
да се меси -
да пази наште интереси!
Ръката и
да бъде здрава!
И хората
да защитава...
2 За държавата
О, плюя аз
на таз държава,
която не ни
защитава!
3 За България
Българию мила,
от партократи,
народа ти беден
ще има да прати!
4 Създаването на традиции
От векове,
чрез зли езици
са създавани традиции,
а сега,
сега,
ега ти,
това го правим
с компромати!
5 Всеизвестна истина
Днеска истината
всеки знае:
храни куче,
та да те лае!
© Христо Славов Всички права запазени