1/ За примиренчеството ни
Показват кълки,
голи пазви,
и вадят от това
пари!
А тебе тръпки,
те полазват...
Но все си казваш:
-О... да върви!...
2/ Не ги е еня...
Не ги е еня,
че са боси,
но искат
все да са отпред!
Задават
глупави въпроси,
лъготят нагло
и навред,
трохички
щом им поднесат...
и ги потупат
пак по рамо!
Прав, ли съм
кажи ми, мамо?...
3/ За новоизлюпените бизнесмени
И българския бизнесмен,
е вид хайдутин,
според мен!
© Христо Славов Всички права запазени