Епопея за любимата!
Ах, колко топла е нощта!
И колко зведно и сияйно е небето!
И гравирана е там твойта красота,
що до лудост кара да бие у мен сърцето.
Ето, виждам хубавите ти очи,
горе, там – точно да луната.
Две очи – две ярки звезди,
най-искрящи сред небесата.
И прелестната ти коса,
буйна, като гигантски водопад
и по-златна от сто огнени слънца,
с ухание на пролетен цвят.
Усмивката – толкова омайна.
Със зъби по-бели от снега.
Оставя тя следа трайна
в моята влюбена душа.
За фигурата – безмълвен!
Няма дума да я опише!
С възторг съм изпълнен,
гледайки това тяло свише.
Висока и стройна – като липа,
с крака, изваяна сякаш от Хефест.
Тук има намеса божествена ръка,
за да съществува тази прелест.
Думите всички не стигат да опиша лицето,
единствена и неповторима на цялата Вселена.
Ръце към него протяга само дори и морето,
да докосне по-красивата от ахейската Елена!
Да те сравнявам няма с какво!
Ти си по-красива от всичко!
Ала забравих да ти кажа едно -
за теб бие сърцето ми едничко!
Повтарял съм го много пъти
и не знам още колко ще го правя,
но искам да заключиш в ума ти,
че от любов съзнанието ми изгаря!
За теб в Ада во Веки ще горя,
океани и морета ще преборя!
До края на света ще извървя,
да усетя топлината нежна, твоя!
Има ли нещо по-хубаво от това,
дори и да е само един за миг време,
да държа най-най-красивата жена?
Затова пред бога падам на колèне!
И демон, дявол ти да бе,
да беше най-тъмният мрак -
със същата сила моето сърце
щеше неспирно да те обича пак!
До мен неотлъчно беше винаги ти.
Не ме остави самичък нито за миг.
И сълзи горчиви проливаше дори,
отправила към съдбата жален вик!
В живота си ми най-безценна!
Без теб не мога аз да живея!
В живота ми си част неизменна!
Без теб бездиханен ще изтлея!
В живота искам да сме цяло едно!
Да останем силни, волеви и здрави!
И както срещу вятъра стои всяко дърво,
и ние пред изпитанията да останеме прави!
© Виктор Табаков Всички права запазени
БРАВО НА ТЕБ!!!!МНОГО СИ ТАЛАНТЛИВ И ИМАШ ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ДУША!!!!!!!!!
ОТ МЕН БЕЗКРАЙНО МНОГО УВАЖЕНИЕ И ПАЗДРАВЛЕНИЯ!!!!
И РАЗБИРА СЕ НАЙ ВАЖНОТО- ЛЮБОВ!!!!!!!!!!!!!!!