Златни листи тихо стелят
осиротялата земя.
Тъжна песен есен пее
из гори и из поля.
Хайде, весели стопани,
с кошниците във ръце,
сладко грозде, круши, дюли,
вий берете от сърце.
Тиха есен тихо шета
из доля и планини.
Тъжна песен есен пее,
вятър стене, дъжд ръми.
© Анна Дюлгерова Всички права запазени