Наспъпи септември,
прошари се гората,
птичките не пеят,
заминаха ятата.
Само вятъра остана,
и нежна песен пее,
и тишина настана,
а слънцето тъй хладно грее.
А листата, те припяват песен,
окапват и оставят шарена постеля,
че дошла отново есен,
катеричка жълъдче заделя!