Закъснява ли зимата
или просто не идва?
Само сянка от облак се стеле
и дъждовните капки
се отронват унило
във морето, сърдити разпенено.
Леденее водата
във басейна на двора.
Закъсняло е лятното случване.
Някой май е проспал
дълъг списък от гости
и съдбовната среща пропуснал е.
Закъснява ли есента,
точно следвайки лятото?
Едри мрачни хотели пробиват
на Албена небето.
По алеята - вятър.
Единични търговци прибират
неизкупена стока.
Закъснява ли любовта
или вече, уви, си е тръгнала?
Ромоли във чадърите
тихо, тихо дъждът
и единствено той ме прегърна.
© Павлина Гатева Всички права запазени