26.11.2011 г., 0:24 ч.

Есен в Синеморец 

  Поезия
417 0 3

Тази есен,

подобно две чайки,

свенливо изчакали

да си тръгнат пазачите на шезлонгите,

бавно крачим

между кръговете чадъри

в ситен пясък

със сандали в ръка

водораслови.


И, приседнали на брега,

съжаляваме, че за пръв път водата

е толкова ласкава,

и примамваща,

като плътна утроба.

Лятото ни
позакъсняло е.


Тази есен...
А не знаем дали ще дочакаме другата.

Би се върнал със мен тук, нали?

За черупките

и за супата,

и за пържените картофки,

заради голите курортистки...


Не. По-скоро заради тишината

и за онова лекичко стискане

на ръката ми,

когато вървим край морето

по пясъка.

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??