Колко пролети събрах до днес
във окото на сърцето.
Всяка пролет ми остави вест
от браздичка по лицето.
Колко шепи със лета изпих,
като бира изстудена.
Колко стъпки в пясъка измих
със душата си ранена.
Днес събирам есени в калпак
да са спомена ми вечен.
Под небесния дори капак
виждам пътя си далечен.
Спира зимата пред моя праг...
Ей, да му се невидяло!
Аз прекрачвам го - за мене драг,
и тръгвам в пътя си по бяло.
© Никола Апостолов Всички права запазени
Благодаря за вниманието и за оценките!Влад, с израза " и тръгвам в пътя си по бяло" искам да покажа, че тръгвам с пречистена душа по зимния път, който също е в бяло- космическата чистота.
Желая ви, Приятели,хубав летен ден и творчески успехи!!