31.10.2014 г., 7:55 ч.

Eсенен ден 

  Поезия » Пейзажна
344 0 1

Есенен ден

Заудря барабани по стъклата
и тази сутрин есента...
Зад влажните решетки на тамата
затвориха прозорците в света!

Оловото се спусна от небето,
и хората се скриха във града...
Стесни се хоризонта, след което
замлъкнаха и птичити гнезда.

И вятъра подгони  на кълбета
издъхващите есенни мъгли.
Заляха ни сълзите на Небето,
набързо Есента се настани!

Със хората, завити във кожуси,
и аз  се втурнах уморен,
да гоня есенните автобуси
и да проклинам този ден!



© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??