Есенен карнавал...
О, толкова красиви
са жълтите листа!..,
С изящна перспектива
те водят в Есента!...
А всеки миг щом духне
и вятърът от юг
тя радостно ще хукне
и разпорежда тук.
Листата ли разпръсне
в чаровен листопад,
със чувства земетръсни
от страст ще съм богат...
... Зад хоризонта спряла
със спряг от ветрове́,
дори не закъсняла –
припряно ме зове́...
... А аз усещам сладост
от всеки зреещ плод
и чувствената радост
от чудото: Живот!...
13.09.2021.
© Коста Качев Всички права запазени
Красиво написано, хареса ми.