31.10.2012 г., 12:54 ч.

Есенна приказка 

  Поезия » Друга
761 0 20

Есенна приказка

 

 

зад девет планини в десета

окото на живота бе се свряло

в хралупата на горските джуджета

под корените на дъба бе спряло

по миглите му - лунен прах -

от нивата която плод бе дала

аз в мъката си сладостта му не видях

боях се да те пусна в неговото бяло

мъниците търкулнаха отнякъде

представата си за магическа утеха

и аз дълбах и дялах твърдите кори

разбирайки че в действието е успеха

аз бях причината а следствието - ти

каквото има да се случва ще се случи

за теб аз предстоя а ти си тук за да ме учиш

© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??