ЕСЕННИ ДАНТЕЛИ
Есенни дантели вече стели
вятърът във близката гора,
с тихи стъпки, с стъпки бели
зимата пристига у дома.
Пролет китна тук надникна
миг и отлетя,
знойно лято, щедро лято
бързо отшумя.
Сребърни дантели ще застели
зимата във моята коса.
Срещи свидни, цели смели -
спомени събирам у дома.
© Анка Келешева Всички права запазени