16.09.2009 г., 12:52 ч.

Есенно 

  Поезия
673 0 12

Вървя край плажа в хладна есен

и спомням си с тъга

за миналите дни горещи

и за прохладната вода.

 

Затворя ли за миг очите -

и виждам плажа, зашумял

със пъстроцветните чадъри,

като градина разцъфтял.

 

Между цветята, като птици,

размахват весело крилцата,

край дългокраки хубавици

играят палави деца.

 

А слънцето с лъчи горещи

целува младите тела,

морето нежно ги прегръща

с прохладна бисерна вода.

 

Ех, топъл спомен в хладна есен,

защо навяваш ми тъга?

А вятърът със смях отнесе

една отронена сълза.

 

 

 

 

 

© Ракина Радева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??