Есенно
Сълзи се стичат по стъклата.
Завива двора листопад.
Притихна песента в гората.
Вятъра донесе хлад.
Красива есенна палитра.
В ръката на велик творец.
Със златни багри ни засипва.
Изплита лятото венец.
Рекичка бърза към морето.
Поточе търси своята река.
Заспива коренче на цвете.
Любов рисува есента.
© Петя Данаилова Всички права запазени