Неприбрала още цветните листа,
есента попадна в клопка бяла.
Как красиво е в усойните места,
дето есента в снега е спряла.
Пак на този побелял от студ чаршаф
кръпки от листа са залепени.
Сякаш вънка зимно-есенен ландшафт
грее в парковете посребрени.
Малки рози са червените листа.
Жълтите са мънички лунички.
Пък кафявите са на земя пръстта...
Другите - небесните звездички.
Как да мина по снега красив така -
да не газя красотата зимна?
Иде ми да я погаля със ръка
и на есента да пея химна!
© Никола Апостолов Всички права запазени
Хубава нова седмица и творчески успехи!Поздрав от мен!