ЕУФОРИЯ!!!
Душата празна за наслаждения е жадна!
Радостта човешка с изкуствени чувства замества!
И с тях така се слисва, че забравя наистина какво и липсва!
В ,,Еуфорията" мисли, че полита,
а свъщтност в бодлива тел
всеки път по-дълбоко се уплита!
И навътре продължава, сляпа - спъва се и пада,
но живота продължава - ,,Еуфорията" сили уж и дава!
А тя, горката, всъщтност как се заблуждава:
в огледалото на истината образа и го няма!
И без лика й, ужким за Света около нея безразлична,
а всъщност единствено в себе си
дълбоко станала е тя себична!
Без ,,Еуфорията"сякаш спира да живее,
като клонка есенна над прашни пътища се вее!
Ще се скърши скоро под натиска на реалността,
в калта ще се отъркаля като свиня!
Но това сега в бъдещето не прозира и
ако някой ръка и подаде - жестоко се нервира!
На душата чиста се обижда,
а изкуствените наслаждения
все по-често в съзнанието си вижда!
И на сън, и на яве, когато е уязвима -
с ,,Еуфирията"става тя непобедима!
Милата за нищичко сега нехае, а след години,
измършавяла, за живот нормален ще мечтае!
Но вместо туй, камата на заблудата младежка
от сърцето ще се чуди как да извежда!
И плесници зверски върху измъчената физиономия
ще се наложи да изтрае,
но мъдра дали някога ще успее да стане -
никой не би могъл да знае!!!
© МАЛЕЧКА ПАЛЕЧКА Всички права запазени