29.08.2024 г., 8:53 ч.

Езичници 

  Поезия » Философска
53 1 0

 

 

Провокатори на галиматия,

сгрешени още при зачатие -

кръстоска на галфон с макак -

с високопарен речитатив

(бързо действащ пургатив) 

превърнаха светът в бардак.

 

Езичници със идол глинен,

обсебени от фалоса и вазелина -

гласовити грешници от тротоара -

без ценности и идентичност,

с халюцинации на раздвоена личност -

 разнасят патогена на покварата.

 

Лекарството за тази деградация, 

е хирург и спешна трепанация.

След това законите на Крум,

и будител като Климент или Наум.

За да погледнем в миналото си - назад

към снопа пръчки на Кубрат.

 

 

© Илия Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??