Чрез песните изпети,
виждам своя живот,
като на кинолента,
в сърцето ми върви,
не ще тя спре,
дорде душата ми гори,
и тук ако ме питат,
аз ще им отговоря,
ако в сърцата ви човешки,
запомнен съм с любов,
не ще потъна в забрава,
ще се издигна в небето,
като капчица добро,
ще видя птичи полет,
зората как трепти,
и ще се надявам,
че някога обичани сме били.
© Никола Диманов Всички права запазени