ФАЛ СТАРТ
Не винаги животът е кошмар.
И с дребни стъпки от начало.
За някой синковец е бащин дар,
а не заключен под мандало!
Когато ти си един майчин син,
и ти си включи във играта,
за тебе старта е неповторим,
и сменяш шапки със Съдбата.
Когато татко ти с "голямите" яде,
той пази твойте интереси,
ти знаеш, няма да се предаде,
и питката ти ще омеси!
Такива синове и дъщери,
със фалстарт тръгват във живота,
несправедливостта не ги боли,
и си форсират оборота!
Ти на Съдбата им се инатиш
и искаш с тях да се пребориш.
И почваш в дълги нощи да не спиш,
и чудиш се какво да сториш?!
Ти винаги след тях ще гълташ прах,
и цял живот все ще ги гониш,
те винаги ще ти втълпяват сграх,
и все ще пълниш панталони!
18.11.2014г. София
© Христо Славов Всички права запазени