Пеперуда красива видях,
до дърво старо прибрала крила
- с надежда, че то ще я пази!
И мъчно ми стана за нея,
че във волен полет
няма днес да полети.
Облаци сиви са небето покрили
и може би дъжд ще вали!
Дано вятър повее,
сивите облаци да разсее,
и пеперудата красива
далеч от старото дърво да отлети.
© Анка Александрова Всички права запазени