… А Фениксът бил птица
изваяна, създадена от жар,
обгърната била във пламъци.
И се прераждала с пожар.
И колко векове наред
човекът ù се възхищава
и продължава все напред
заради примера с пожара...
И ние, фениксови почитатели,
прераждаме се неведнъж,
когато най-добрите ни приятели
предават чувствата ни за пореден път.
И пепелта остава само,
ни помен, нито звук...
Подаваш пак приятелското рамо
до прераждането следващия път.
© Гергана Иванова Всички права запазени