Флирт
Почука с пръстите си залезът
по неумитото стъкло
и ласкаво притегли погледа
към пухкавото си легло
от розово–сребристи облаци -
далечни, мамещи, стаили
извечни тайни в свойта гръд.
И погледът със нежна сила
си запробива път отвъд.
Но залезът с усмивка лека
изви червената си плът
и гмурна се надолу меко
по своя вечен земен път…
След него като ловко гущерче,
изчерпан, шмугна се мигът…
© Нелиса Всички права запазени