Не само иконка изписана, стара,
в стаята скромна върху стената,
не просто легенда, а истинска вяра,
вяра, която струи от душата.
Яхнал уверено коня си бял
конник спасител е полетял:
Светията Георги все побеждава,
с копие божие злото сразява.
Пролет е тук и тя тържествува
разцъфващо нежна в безкрайна любов.
Природата свежо сега блаженствува,
светът е прекрасен - денят е Гергьов.
Ден на надежди облива човека,
мечти засияват - любим до любима.
Чувствата наши са искрени, нека
празник да бъде, " Наздраве " да има:
Заедно всички, хей, на хорото,
хей, на хорото - венец на доброто,
венец на доброто, ръце за ръце,
ръце за ръце, сърце до сърце!
Пролет е тук и тя тържествува
разцъфващо нежна в безкрайна любов.
Природата свежо сега блаженствува,
светът е прекрасен - денят е Гергьов.
© Асенчо Грудев Всички права запазени