Главният герой
Ако трябваше аз такса да събирам
за зрителите ровещи се във живота мой,
дворци от злато вече ще шях да имам
и да бъда в филма главния герой.
Ако думите, шептящи за гърба ми,
ако мислите и те реални станат,
нямаше да имах мир в съня си,
а една огромна и кървяща рана,
По-добре живот по моя план!
Напътстван единствено от мен самия,
без да се ръководя аз от чужди клан
и да бъда вечно в някаква килия.
По-добре да бъда птица волна!
А не във стадото поредното добиче!
Да кръжа в живота си свободно,
вместо като вас по другите да тичам!
20.01.2016 11:28
© Красимир Тодоров Всички права запазени