6.10.2011 г., 23:36 ч.

Глупости за незапомняне 

  Поезия » Друга
598 0 7

 

"Днес ми е денят
за самоизяждане.
"
zebaitel


Аз съм тази, която днес не сънува.

И пронизвам небето с очи. Инсомния.
Защо да потъвам във сън? Не си струва,
после и без това нищо не помня.

Аз съм тази, дето така съм се скрила,
че ми е трудно сам-сама да се търся.
И забивам дълбоко във себе си жилото -
да не тръгна да бягам случайно, се вързах.

Аз съм тази, която все ти е крива,

че съм прибрала всички усмивки за после.
Сега съм от вчера по-малко жива -
може би, понеже не вярвам във Господ.

Така ще будувам и оживявам до утре.

Ще си спомня как се става по-бяла.
Нощта призрачно дебне. Някоя сутрин
къс от мен ще го няма... Но аз ще съм цяла.


06.10.2011*

© Юлия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??