5.01.2016 г., 17:52 ч.

Годни за обичане 

  Поезия
348 0 6

Годни за обичане

 

От мъничкото камъче в обувката
дали ще се пречупим? Безусловно!
Защото не достига тихо слово,

се учим да живеем по-безчувствено.

 

В окопите на остри междуметия
заглъхва неизречената обич,

А тя е мека, мъничка и обла,

и често скита боса по планетата.

 

Обича да се сгушва между хората
с една наивна, тиха доверчивост.

Когато я усетим, сме щастливи

и в нас напъпват нови светли пориви.

 

Дори да сме негодни за обичане

дали ще се пречупим? Невъзможно!

Защото под бодливата си кожа,

Божествената обич тихо сричаме.

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??