31.05.2013 г., 11:07 ч.

Голата истина 

  Поезия
322 0 1

Все сънувам в мойте сънища,

че вървя по мокри пътища.

И ме уморява калното...

Хлъзгаво ми става спалното.

 

Будя се и с мисли - калните,

срещам дните си - баналните.

Утрото ме къпе в слънцето -

мие в мене само зрънцето

 

на надеждата окаляна.

В кал - самата тя търкаляна,

блясва в утрото изчистена,

като всяка гола истина.

© Никола Апостолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??