Вървя
по стръмната пътека
към черепа Адамов,
към върха
пристъпвам боса,
бавно и полека -
чистилището търся
на греха.
А там,
на кръста ,
Неговото тяло
кърви
и стича се
кръвта по склона,
пречиства
мръсното до бяло.
Човек,
а не икона,
спасява целия
човешки род,
от минали падения
и грехове
превърнат в стадо -
не народ,
покорно свит
в своите си страхове.
"Стичайки се по хълма (респективно черепа на Адам), Христовата кръв трябва да измие телесно Адам и в негово лице символично - цялото човечество от греха."
Справка:http://bg.wikipedia.org
© Валка Всички права запазени